Субота, 18.05.2024, 23:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Новини ліцею
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт ДПТНЗ "СПЛБтаА"
Головна » 2012 » Березень » 7 » Касьяненко Т.О.
Касьяненко Т.О.
13:05

   

   За вікном весна. Тепла, погожа і барвиста як ніколи. Ласкаве сонце виграє на вікнах кабінету, на зеленіючих деревах, що оточують ліцей. Касьяненко Тетяна Олексіївна стоїть біля вікна й милується чарами весни, внутрішньо готуючись до чергових захоплюючих уроків. Навіть якщо володіти всіма мовами світу, їх би  не вистачило на опис цієї людини.

  Невтомна працівниця, чудовий педагог… Вона поєднала в собі мудрість викладача й чуйне серце матері, яка вміє творити,  слухати дитячі серця, зігрівати їх ласкою, запалювати вогнем великої любові до української мови і рідного краю. Народилася та виросла в селі Семенівка Липоводолинського району Сумської області. Закінчила Сумський державний педагогічний інститут ім. А.С. Макаренка і з 1990 року працює на посаді викладача української мови і літератури в ДПТНЗ «Сумський професійний ліцей будівництва та автотранспорту». Вона досконало володіє ефективними формами і методами організації навчально-виховного процесу, має високий рівень професіоналізму. Висока інтенсивінсть роботи, науковість, доступність, проблемність, використання наочності, дидактичних матеріалів сприяють створенню обстановки співпраці, умов для реалізації творчих здібностей учнів. Уроки Тетяни Олексіївни глибоко продумані, чітко організовані, завжди цікаві за змістом, здатні навчати, розвивати, виховувати. Кожний урок, як тепер говорять, - нестандартний.

   Тетяна Олексіївна ніколи не кричить, вона взагалі не підвищує голосу. Проте навіть її тихе зауваження викликає сором і відчуття провини. А яка буває в Тетяни Олексіївни лагідна і весела усмішка, коли вона слухає гарні відповіді учнів на своїх уроках. У цей час її очі світлішають, вона тихо посміхається і хитає головою, наче погоджуючись зі словами учня.

  У 2000 році їй встановлено кваліфікаційну категорію «викладач вищої категорії», присвоєно звання «Старший викладач». Тетяна Олексіївна постійно працює над удосконаленням навчально-матеріальної бази кабінету. У 2004 році вона стала призером обласного огляду-конкурсу кабінетів української мови і літератури. У 2011 році занесена на обласну Дошку Пошани та отримала сертифікат учасника круглого столу «Профільне навчання» учнів старшої школи на базі ПТНЗ – м.Київ. Вона має багато почесних грамот та нагород, а в 2010 р. отримала грамоту Міністерства освіти і науки України. Викладач забезпечує високу результативність і якість своєї праці. Учні Тетяни Олексіївни неодноразово стають переможцями олімпіад та конкурсів знавців української мови імені  П.Яцика та мовно-літературного конкурсу ім.Т.Шевченка на обласному та всеукраїнському рівнях.  У 2010-2011 н.р. учень, вихованець Касьяненко Т.О., Кастін Руслан одночасно став переможцем у двох Всеукраїнських конкурсах, отримав диплом І ступеня та президентську стипендію.


   Касьяненко Тетяна Олексіївна пишається тим, що на конференціях, семінарах, олімпіадах завжди поруч колеги – її вихованці. Значить, недаремно вона живе на землі, її справу – сіяти розумне і вічне – продовжують учні.

Переглядів: 572 | Додав: SPLB | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024